Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk-Tacik ilişkileri KGK’da masaya yatırıldı

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)’nin

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)’nin Ankara’daki genel merkezinde uluslararası bir toplantı gerçekleştirildi. Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM) ve Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye-Tacikistan ilişkileri, geçmişten günümüze değerlendirilip geleceğe dair projeksiyonlar yapıldı.
Toplantıya, Tacikistan Uluslararası Bilimler Akademisi, Asya ve Avrupa Sorunlarını Araştırma Enstitüsü Başkanı Niyozi Yormuhammad Bobo, aynı enstitünün araştırmacısı Türkolog Hüseyin Tursunov ve Tacikistan’ın Ankara Büyükelçiliği diplomatı Abdurahmani Mahmadullo, SASAM Başkan Yardımcısı ve KGK Yaygın Medya Meclisi Sekreteri Cesurhan Taş, Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi ve KGK Genel Başkan Başdanışmanı Neşat Gündoğdu, Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi ve KGK Yaygın Medya Meclisi üyesi Yakup Aslan, SASAM Genel Sekreteri Muhammet Işık, KGK Genel Başkan Danışmanı Prof.Dr.Alina Bokoyeva, SASAM STK ve Bürokrasi ile ilişkiler direktörü Ahmet Atmaca, SASAM Avrasya Masası Direktörü Prof. Dr. Recep Recebov, SASAM Ekonomi ve İş Dünyası Masası Direktörü Cavit Yıldırım katılarak görüşlerini dile getirdiler.
Samanoğulları (819-899) döneminden bugünlere kadar bin yıldan fazla birlikte yol yürüyen Türkler ve Taciklerin, birlikte kurdukları devletler ve oluşturdukları kültürel ve bilimsel ürünler nasıl ki bugünleri belirledi ise bugün yaptıklarımızın da gelecek bin yıllarımızı belirleyeceği fikrinden hareketle duygu ve düşüncelerini dile getiren katılımcılar, Tacikistan-Türkiye, Tacikistan-Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, Tacikistan-Afganistan, Tacikistan-Çin, Tacikistan-Rusya, Tacikistan-Hindistan ilişkileri, küresel gelişmelerin Tacikistan’a yansımaları, Tacikistan’daki islami aşırılıkçılık hareketleri, FETÖ’nun durumu, Ağa Han Vakfı’nın faaliyetleri gibi konular hakkında tartışıp çeşitli değerlendirmeler yaptılar.
Dost ve kardeş iki ülkenin, aralarındaki işbirliğini geliştirmelerinin, ticaret hacmini arttırmalarının, kalkınma plan ve programlarını desteklemelerinin gereği, Tacikistan ve Türkiye halkları arasındaki düşünsel ve duygusal yakınlaşmanın sağlanması, tanınırlık, bilinirlik ve farkındalık oluşturma çalışmalarının arttırılması yönünde ortak bir kanaate varıldı. Basın-Yayın kuruluşları ile stratejik düşünce kuruluşlarının karşılıklı ziyaretler ile etkileşim ve çalışmalarına ağırlık verilmesi hususu vurgulandı.
Karşılıklı olarak soruların sorulması ve yanıtların verilmesi ile etkinlik tamamlandı.

Seni Gidi Kopyacı :)))