Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazeteci Yazar Ayhan Mergen Yazdı, Bir Eksiklik Var Ama Ne?

Siirt 8. Kitap Fuarı

Siirt 8. Kitap Fuarı sona erdi. Darısı bir sonraki fuarın bir an önce gerçekleştirilmesine. Fuar kapsamında, kitap teşhir ve satışının yanı sıra birçok bilim insanı ve yazarın da söyleşileri gerçekleştirildi. Bu söyleşilerden birkaç istisna hariç diğerlerinin beklenen ilgiyi gördüğünü söylemek biraz zor. Çoğu 20-30 kişilik bir dinleyici kitlesi ile gerçekleştirildi. Bazı zamanlarda bu tür etkinlikleri duyurmakta sorunlar yaşanabiliyor. Ancak bu kez duyuru konusunda bir sorun yoktu. Her bir söyleşi, sosyal medya dahil çok farklı mecralarda vatandaşlara duyuruldu.

Bir örnek vereyim. İslam aleminin en büyük veli ve alimlerinden birisi olan Şeyh Abdülkadir Geylani Hz. olduğu konusunda ittifak etmeyen yok sanırım. Din görevlileri vaazlarında, dini alanda görevli meslek dersleri öğretmenleri derslerinde sık sık bu büyük zatı örnek olarak veriyor ve menkıbelerini anlatıyorlar. İl merkezi ve Tillo ilçesindeki medreselerde öğrenim gören talebeler de onun kitaplarını okuyup yorumluyorlar.

Öte yandan, günümüz İslam aleminde bu büyük bir otorite olan ve hayatını bu büyük zatı araştırmaya ve eserlerini ortaya çıkarmaya vakfeden, 45 yılda 50 civarında ülke ve 400 civarında şehir dolaşarak buralardaki kütüphaneleri tarayan ABD görevli hemşerimiz Prof. Dr. Muhammed Fadıl Geylaninin bu konuda yaptığı söyleşi de ancak 100 kişi kadar izleyici bulmuştu. Vali Dr. Kemal Kızılkaya’nın da takip ettiği bu söyleşinin rutin tanıtımlarının yanı sıra il müftüsü muhterem Şakir Pinal ile Milli Eğitim Müdürü sayın Salih Sadoğlu tarafından WhatsApp gruplarında personele de duyurulmuştu. Ben de il merkezi ve Tillo ilçesindeki medrese yöneticilerini bu söyleşiden haberdar ettim. Nereden bakarsanız bakın, bu söyleşi en azından ilgilisi diye nitelendirebileceğimiz en azından 1000 kişiye özel olarak duyuruldu. Bunlara İlahiyat Fakültesi öğrencilerini de eklediğimizde bu rakam daha da yükselmiş oluyor. Ancak buna rağmen dinleyici sayısının en fazla 100 kişi kadar olması düşündürücü değil mi?

Benzer bir durum, “Kudüs Bizim Neyimiz Olur?” konulu panelde yaşandı. Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Prof. Dr. Yasin Aktay, Prof. Dr. Cemalettin Erdemci ve Prof. Dr. Fadıl Ayganın katıldığı panelde de salon yarı yarıya bile dolmuş değildi. Bu duruma tepki gösteren Prof. Dr. Sırma, bir ses sanatçısı veya artistin gelmesi durumunda salonun dolmuş olacağına vurgu yaptı. Evet, bu işte bir eksiklik var. Ama ne? Bu vesileyle fuarın düzenlenmesinde valimiz sayın Dr. Kemal Kızılkaya başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Seni Gidi Kopyacı :)))