29 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında İstanbul Yenikapı etkinlik alanın da Siirt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından düzenlenen “ Siirt Tanıtım Günleri “ ne ilişkin görüşlerimizi ele almaya ve güzellikleri ile eksikliklerini dile getirmeye devam ediyoruz.
Sessiz ve gösterişsiz bir şekilde teşkilatlanan ve yoğun çalışmalar yürüten bu vakfımızın düzenlediği 8 ci etkinlik olma özelliğini taşıyan Siirt Tanıtım Günlerinde bir önceki yazımda dile getirmeye çalıştığım güzelliklere ek olarak bir birinden leziz ve ilin genelinde olduğu gibi yeteri kadar tanıtılmamış olan mutfağımız da tanıtıldı.Satın alma yoluyla da olsa ziyaretçiler büryanımızı, kitelimizi, perde pilavımızı, sumaklı dolmamızı ırk ve diğer yemeklerimizi tatma zevkine ulaştılar.
Entegre Fıstk İşleme Tesisinin gayretli iki elemanı İbrahim Varol ve Yasin Özer’in çabaları sayesinde kaliteli fıstk alma imkanına sahip oldular. Nitekim bu gayret sonucu son gün fıstıkları tamamen tükendi.
Pervari Bal Kooperatifinin satışa sunduğu ballarla Pervari balının kalitesinin Anzer balının çokta gerisinde olmadığını tadarak öğrendiler.
Bu konuda iki eleştiri geldi. İlki yemeklerin ve bu ürünlerin tadımlıkta olsa bedava dağıtılması yönündeydi. Bunun eksilerinin artılarından çok daha fazla olduğu, uzun kuyrukların oluşmasına ve hatta bu kuyruklarda sürtüşmelere yol açtığını geçmiş dönemlerde düzenlenen benzer etkinliklerden biliyorum.O dönemlerde bu durum eleştiri konusu oluyordu.
İkincisi fiyat konusunda oldu. Başta Siirtli hemşerilerimiz olmak üzere bir çok ziyaretçi bu fiyat politikasını eleştirerek Siirt bir yana Kadınlar Pazarından da daha yüksek olduğuna vurgu yaptılar.
Buna biraz hak vermek gerekiyor. Çünkü bu tür yerler daha fazla para kazanma yerleri değildir. Adı üstünde tanıtım etkinlikleri. Bu nedenle kar marjının minimum düzeyde tutulması daha uygun olur.
Bu konuda görüş ve gözlemlerimizi ele almaya devam edeceğiz.Özellikle bazı keşkelere değinmeye çalışacağız.