Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaynak kitap sorunu ve Nasrettin Hoca fıkrası

Arapça da sık sık

Arapça da sık sık kullandığımız bir cümle var, Allah bizden önceki nesilleri rahmet eylesin söylemedikleri bir şey bırakmamışlar diye.

Bu cümleyi söyledikten sonra konuşulan konuya ilişkin atasözü ve deyimler dile getirilir ve bunların verdiği mesajlar doğrultusunda o konu ele alınmaya devam edilir.

Bazı konular gerçekten geçmişte söylenen atasözleri ve deyimlerle anekdot ya da fıkralarla çok güzel ifade edilebiliyor. Tabiri caizse o konunun üzerinde “cuk” oturuyor.

Örneğin öğrenci velilerinin sık sık sitem ettiği ve hatta şikayet ettiği kaynak kitap sorununu Nasrettin Hocanın davalı ve davacıyı dinledikten sonra her ikisine birden haklısın dediğinde bu olayı perde arkasından işiten ve itiraz eden hanımına sende haklısın dediği fıkradan daha güzel ifade edecek bir cümle veya cümleler var mı?

Eğitim sistemimiz öğrencileri bir yarış atı olarak görüyor ve bütün başarılarını akademik bilgilerine endekslemiş durumda. Bu nedenle öğretmenler öğrencilerinin başarılı olabilmeleri ve ders kitapları yetinmiyor ve kaynak kitaplar dahil bir çok kaynaktan yararlanarak onları bilgilendirmeye çalışıyorlar.

Bunda da haklılar…

Tabii ki bu durum öğrenci velilerini maddi açıdan zora sokuyor, aile bütçelerinin sarsılmasına yol açıyor. Veliler devletin her yıl büyük meblağlar karşılığında bastırdığı ve  ücretsiz olarak dağıttığı ders kitaplarını öne sürüyor ve bunları sorguluyorlar. Madem kaynak kitap almak zorunda kalacağız neden bu ders kitapları dağıtılıyor diye soruyorlar.

Onlarda haklılar…

Galiba tek suçlu yukarıda belirttiğim gibi öğrencilerin başarılarında kişiliklerini, eğilim ve yeteneklerini göz önünde bulundurmadan onları yalnız akademik başarıları ile değerlendiren eğitim sistemimizdir.

Seni Gidi Kopyacı :)))