Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Petrol fırtınası

Bu haberin fotoğrafı yok

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN GELİŞMELERİ

Zaman
Parite
Haber
Beklenti
Önceki
 
CAD
Kanada – Şükran Günü
 
 

 

“PİYASANIN ROTASI”

Petrol Fırtınası…

Küresel piyasaların risk algısında Fed’in varlık alımlarını Kasım veya Aralık toplantılarından birinde resmi olarak azaltmaya başlayacağı yer alırken, bu baz senaryoya negatif katalist olarak enflasyon ve stagflasyon korkuları dahil olmaktadır. Pandemiden çıkış sürecinden arz yönlü şokların fiyatlama davranışlarını/beklentilerini bozmasına, enerji krizi eklenince ortaya enflasyonun geçici olmayacağı korkusu ortaya çıkmıştır. A’dan Z’ye her şeyin fiyatı artarken enflasyonun geçici olacağı söylemi mantıklı karşılanmazken, piyasa dinamikleri geçici durumuna karşı kalıcı enflasyon senaryolarını devreye almaktadır. Fed üyelerinin yönlendirmesinden manşet enflasyon yerine çekirdek vurgusu çıkarken %4 çekirdek enflasyon referans alınmaktadır. Bu hafta açıklanacak ABD manşet ve çekirdek enflasyon sinyal etkisi için önemli olacaktır. Çekirdek enflasyon için yıllık %4,1 beklentisi hakim olurken, %4 referans seviyesi baz alınmaktadır. %4 üzerinde gelebilecek çekirdek enflasyon verisi fiyatlama şoklarına neden olabilir. Bu olası senaryoda yükselen $ ve tahvillere, gerileyen ABD endeksleri eşlik edebilir.

Enflasyon ve stagflasyon korkularının temelinde artan enerji maliyetleri ve amiral gemisi olan petrol fiyatları gelmektedir. Son olarak brent petrol %2,3 – ham petrol %2,8 yükselişle korkuyu tetiklemeye devam etmektedir. Artan enerji maliyetlerinden Rusya karlı çıkarken, ABD’nin buna karşı nasıl hamle yapacağı merak edilmektedir. Ortam tekrar petrol savaşlarına dönerken, ABD’nin OPEC tarafına sözlü müdahale veya stratejik rezervlerini kullanma ihtimalleri piyasanın not listesinde yer almaktadır.

ABD endekslerinde yukarı yönlü momentum zayıflarken, SP500 endeksi için tekrar 50 günlük sihirli ortalamayı (4438)takip ediyoruz. İlgili ortalama üzerinde mi yoksa altında mı kalacak sorusu öne çıkmaktadır.

Enflasyon ve stagflasyon korkularından yükselen ABD 10 yıllıkta, %1,50 referans seviyesini takip ediyoruz. Güncel olarak %1,60 üzerinde hareket ederken (piyasa kapalı!) , yukarı yönde 30/3/2021 tarihinde gördüğü %1,7742 yüksek seviyesi ve sonrasında %2 seviyesi izlenebilir. Geri çekilmelerde %1,55 – %1,50 bölgesini izliyoruz. gündeme gelebilir.  $ endeksi, 94.00 seviyesi üzerinde hareketine devam etmektedir.

BoE tarafında enflasyon kaynaklı faiz artışı senaryoları etkin olurken, 25 baz puanlık olası faiz artışı ihtimali güçlenmektedir. Bu senaryo GBPUSD paritesinin aşağı yönlü hareketini sınırlandırmaktadır.

Bu hafta ABD tarafında finansal sonuçları takip edeceğiz.

“Salgın ve Fed Gölgesinde Bilanço Sezonu Başlıyor” okumak için tıklayınız

Türk varlıkları için TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nun Plan ve Bütçe Komisyonu sunumundan yansıyacak başlıkları takip edeceğiz.

Bu hafta izlenecek başlıklar;

ABD enflasyon: Aylık %0,3 – yıllık %5,3 – çekirdek %4,1 beklenti
Fed toplantı tutanakları
Çin enflasyon: Yıllık %0,9 beklenti
Almanya ZEW endeksi

Fiyatlama reaksiyonları;

S&P500 endeksi 4361 seviyesinde fiyatlanmaktadır. 
Dolar temasında  (klasik $ endeksi) 94.20 seviyesinde hareket etmektedir.
ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,6118 seviyesinde bulunurken, 10 yıllık başa baş tahvil faizi (enflasyon algısı için takip!) %2,5115 seviyesinde bulunmaktadır.
EURUSD paritesi 1.1565 seviyesinde bulunmaktadır.
Altın $1755 ile $1800 psikolojik seviyesi altında hareket etmektedir. 
Gümüş $22.55 fiyatıyla $23 psikolojik seviyesi altında hareket etmektedir. 
Altın / gümüş rasyosu 77.80 seviyesinde bulunmaktadır.
USDTRY paritesi 8.9645 seviyesi ile 9.00 seviyesi altında hareket etmektedir.
Türkiye 5 yıllık CDS 443.732 ile 400 seviyesi üzerinde hareket etmektedir.

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Seni Gidi Kopyacı :)))