AKSOY, “Burada en büyük görev ailelerimize düşüyor. Çocuklarımıza sahip çıkılması gerekiyor. Böyle olumsuz durumların yaşanması bizi üzüyor. DSİ olarak vatandaşların serinlemek için girdiği baraj, gölet ve sulama kanalları gibi sulak alanlarda meydana gelen boğulma vakalarına karşı çeşitli önlemler aldıklarını söyledi.
Muhtar, köy imamı, ilgili kurum-kuruluş temsilcilerine boğulma vakalarına karşı bilgilendirme amaçlı yazıgönderdiklerini belirten AKSOY, aynı zamanda basın, kamu spotu, resmi yazı yoluyla sistemde kayıtlı kişilere uyarı yapıldığını, baraj rezervuar alanına uyarı levhaları konulduğunu bildirdi.
“Su hayattır, can almasın”
DSİ tarafından çeşitli önlemler alınmasına karşın barajrezervuar alanı başta olmak üzere suya girilmesi yasak olan bölgelerde boğulma vakalarının yaşandığının altını çizen AKSOY, şunları kaydetti:
“Serinlemek ya da yüzmek maksadıyla baraj göl alanına girmek hayati risk oluşturmaktadır. Baraj göl alanına girmenin tehlikeli ve yasak olduğu bilinmelidir. Unutulmamalıdır ki her yıl sulama kanalı, baraj ve göletlerde serinlemek isteyen onlarca çocuğumuz ve gencimiz can vermektedir. Uzmanlar, deniz, nehir, göl, sulama kanalı veya havuza yüzmek ya da serinlemek için girenlerin çoğunun yüzme bilmediğini ifade ediyor. Biz diyoruz ki Su hayattır, can almasın.”
DSİ Ilısu Projesi 16. Bölge Müdürlüğü olarak kamu spotuyla bu konuyla ilgili çalışmalar yaptıklarının altını çizen AKSOY, ‘Gölet, baraj ve sulama kanallarında gerekli uyarı levhalarımız var. Suya girilmesinin tehlikeli olduğuna dair uyarı levhalarımız var. Ama buna rağmen çocuklarımız havanın sıcak olması nedeniyle serinlemek için buralara giriyor. Burada en büyük görev ailelerimize düşüyor ve çocuklarımızın bilinçlendirilmesi gerekiyor. Böyle olumsuz durumların yaşanması bizi derinden üzüyor. “dedi.