Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ESNAFTAN ÇAĞRI ALIŞ VERİŞ ÇADIRLARINA İLGİ GÖSTERMEYİN

Pandemi nedeniyle bir yılı

Pandemi nedeniyle bir yılı aşın bir süreden beri çok zor günler geçirdiklerini belirten esnaf ve sanatkarlar, son zamanlarda sıkça açılmaya başlanan alış veriş çadırlarına izin verilmemesini ve vatandaşlarında buralardan alış veriş yapmamaları istiyorlar.

Esnaf ve Sanatkarlar adına bir açıklama yapan Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Birliği Başkanı Cemal Koyuncu Siirt parasının Siirt’te kalması gerektiğini belirtti.

Herkesi kendi yerel esnafından alış veriş yapmasını isteyen Koyuncu ”Şehrimizde esnafımız bitme noktasına gelmişken bakıyorum yine esnafımıza sahip çıkmıyoruz. Herkese sesleniyorum herkes kendi esnafına sahip çıksın, alışverişini ondan yapsın. Şu son günlerde şehrimizin bazı semtlerinde iki üç ayda bir çadırlar kuruyorlar. Bu çadırlarda satılan ürünler Siirt’teki esnafta da var. Siirt’in parası Siirt’te kalsın. Bazen soruyorum bu nerenin sucuğu Kayserinin diyor. Bu nerenin nohutu  Çorumun  diyor. Bu ürünler bizde de var. Biz kendi esnafımıza sahip çıkalım. Esnafımız yazık günahtır. Esnafımız sabah dükkanını açıyor, akşam siftah yapmadan kapatıp evine gidiyor.” dedi.

Kentin yöneticilerinde seslenen Koyuncu alış veriş yapılan bu tür çadırlara izin verilmemesini istedi.

Koyuncu “ Bizi yani Siirt’i yönetenlerden istirhamım var. Bunlara fazla izin verilmemeli. Her mahallede bir çadır kurulmamalı. Esnafımız sigortasını, vergisini kirasını ödeyemezken  bunlara izin vermeyelim. Esnafımıza sahip çıkalım.” Dedi.

Bu tür yerlerde satılan ürünlerin kalitesinden duydukları şüpheyi dile getiren Koyuncu vatandaşların bunu da dikkate alarak, bu gibi yerlerden alış veriş yapmaktan kaçınmalarını istedi.

 

Seni Gidi Kopyacı :)))