Son yıllarda hızlı bir atakla gelişimini tamamlamakta olan Siirt Üniversitesinde kurulan tıp fakültesinin ardından şimdi sırada hukuk fakültesinin kurulması var. Üniversitede ki gelişmeleri anlatmak üzere bir basın toplantısı düzenleyen Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman hukuk fakültesinin kurulmasına ilişkin senato kararının Yüksek Öğretim Kuruluna gönderildiğini belirterek bu konunun da takipçisi olduklarını söyledi.
Üniversitenin Kezer Tesislerinde sosyal hizmet binasında düzenlenen basın toplantısında üniversitedeki öğrenci sayısı hakkında bilgi veren Rektör Prof.Dr.Erman 2007 yılında Dicle Üniversitesine bağlı olan üniversitenin 2800 olan öğrenci sayısının bu gün 17.000 e ulaştığını belirtti ve 2020 yılında bu sayının 20 bine çıkması için planlama yaptıklarını söyledi.Bu öğrencilerin 2200 ünün yabancı uyruklu olduğunu belirten Prof. Dr. Erman “Uluslararasılaştırma çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Siirt üniversitesi yerel bir üniversite değildir. Bu gün itibariyle 34 değişik ülkeden 2.200 öğrencimiz bulunuyor. Bu yıl 900 öğrencinin kaydını yaptık. Kayıt döneminin sonuna kadar bu sayının 1050 ye çıkacağını umuyoruz.” Dedi.
Öğretim üyesi ve idari personel sayısının da hızlı bir şekilde arttığını ifade eden Rektör Prof.Dr.Erman yabancı öğretim üyesi sayısında da büyük bir artış olduğunu belirtti.Üniversitede açılan yeni bölümler hakkında bilgi veren Prof.Dr.Erman, daha önce üç fakülteye sahip olan üniversitenin bu gün 9 fakülteye ulaştığını söyledi.Prof.Dr.Erman yüksek okul ve meslek yüksek okulları ile lisans üstü eğitim ve doktora programlarınında da benzer bir artış sağlandığını ve bunların da sayılarının arttığını açıkladı.
Bu gün üniversitede 130 ayrı dalda eğitim verildiğini belirten Prof.Erman, ilin , ülkenin ve bölgenin ihtiyaçlarının gözetilerek yeni bölümler açıldığını ifade ederek buna örnek olarak , Eruhta açılan Kadastro ile merkezde açılan raylı sistemler bölümlerini verdi.
2012 yılında müracaatı yapılan tıp fakültesinin kurulduğunu ve temel bilimlere öğretim üyesi atamasının yapıldığını, ilk öğrencilerinin bu yıl Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi bünyesinde eğitim ve öğretime başladığını belirten Prof.Erman “Tıp Fakültemiz afilasyon yönetmeliğinin tamamlanmasını bekliyor.Bu yönetmeliğin yürürlüğe girmesi ile birlikte vatandaşlarımıza mevcut devlet hastanesinde sağlık hizmetlerini vermeye başlayacağız. Tıp Fakültesinin yanı sıra hukuk fakültesinin kurulması içinde üniversite senatomuzun aldığı kararı Yüksek Öğrenim Kuruluna gönderdik. Bu fakültemizin kurulması için gereken ısrarlı takibi sürdürüyoruz.” Dedi.
İhtisaslaşma çalışmaları kapsamında tarım ve hayvancılık alanında da ihtisaslaşma kapsamına alındıklarını belirten Prof.Dr. şöyle dedi”Koyun ve keçi yetiştiriciliği ve bitkisbel üretimde de Siirt Fıstığının verim ve kalitesinin arttırılması yönündeki projelerimiz tamamlanma aşamasında.Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı tarafından bütçe tahsisi gerçekleştirilmiştir.İnşallah çok yakın zamanda Siirtte çiftçilerimizle yapacağımız ortak projelerle fıstığın verimi ve kaltesinin arttırılmasına yönelik çalışmaları göreceğiz.”
İhtisaslaşma dışında dijital dönüşüm alanında da pilot üniversite seçildiğini belirten Prof.Dr.Erman, engelsiz üniversite kapmasında yapılan değerlendirmede ikinci üniversite olarak seçildiklerini sözlerine ekledi.
Rektör yardımcıları Prof.Dr.Cemaleddin Erdemci, Prof.Dr.Nihat Şındak ve Prof.Dr.Ömer Şahin ile genel sekreter Abdülkadir Işık ile yardımcısı Feti Çalapçıkayın da katıldığı basın toplantısı soruların Rektör Prof.Dr.Ermanın soruları cevaplandırması ile sona erdi.