Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Covid Pandemisi 2022’de Bitecek mi? Uzmanlar Ne Diyor?

Koronavirüs: Dünya Sağlık Örgütü’nün

Koronavirüs: Dünya Sağlık Örgütü’nün Mart 2020’de pandemi ilan etmesinin iki yıllık yıldönümüne giden haftalarda, İngiltere ve Danimarka gibi ülkeler tüm yasal Covid kısıtlamalarını kaldırdı.

ABD’li küresel sağlık araştırmacısı Christopher Murray, Ocak ayı sonlarında The Lancet tıp dergisinde “Covid-19 devam edecek ama pandeminin sonu yakın” adlı yazısında, dünyadaki birçok ulusal sağlık otoritesinin umutlarını özetledi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün Mart 2020’de pandemi ilan etmesinin iki yıllık yıldönümüne giden haftalarda, İngiltere ve Danimarka gibi ülkeler tüm yasal Covid kısıtlamalarını kaldırdı. Birçok ABD eyaleti de maske ve diğer kuralları gevşetti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, değişikliğin “Covid ile yaşamayı” öğrenmenin başlangıcını işaret ettiğini söyledi, çünkü küresel ölüm sayısı daha bulaşıcı ancak daha az şiddetli Omicron varyantı dünyayı silip süpürdükten sonra düştü.

Birçok epidemiyolog, Covid’in kontrolsüz bir şekilde yayılmasına izin vermenin, yeni suşlara mutasyona uğrama şansını artırdığını söylüyor.

Ve bu tür yeni varyantların daha az ölümcül olacağının garantisi yok.

Katzourakis, “Virüslerin zamanla daha iyi huylu hale gelmek için evrimleştiğine dair yaygın, pembe bir yanılgı var.” Dedi.

“Durum böyle değil: Bir virüsün daha iyi huylu hale gelmesi için önceden belirlenmiş bir evrimsel sonuç yok” dedi ve Delta varyantının Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ilk türden daha ölümcül olduğuna dikkat çekti.

 

Seni Gidi Kopyacı :)))