Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tillolu Hacı Nimet Kaya’nın cenazesine katıldı

Önceki gün İstanbul da geçirdiği trafik kazasında vefat eden İstanbul

Önceki gün İstanbul da geçirdiği trafik kazasında vefat eden İstanbul Tillolular Derneği Başkanı Hacı Nimet Kaya yarın Tillo’da defnediliyor. Hacı Nimet Kaya’nın cenaze namazı İstanbul da Fatih Camisinde kılındı. Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sora çok sayıda din adamı, siyasetçi, iş insanı ve binlerce vatandaş katıldı. Hayırseverliği ve dini hizmetlere katkısı ile bilinen Hacı Nimet Kayanın yarın ki cenaze törenine binlerce insanın katılması bekleniyor.

Cenazede cemaate seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

“Şu anda musalla taşında bulunan Mehmet Nimet Kaya ağabeyimizi buradan Hakka uğurluyoruz. Her nefis ölümü tadacaktır. Dönüş Allah’a. Ben Nimet ağabeyi Unkapanından tanırım.

O zaman ben de gıda piyasasında çalışıyordum. Hacı Nimet ağabeyimiz de gıda toptancılığı yapıyordu. Oradan gelen bir hukukumuz var. Ehl-i hal bir ağabeyimizdi. O günden bugüne de hukukumuzu devam ettirdik ve bugünlere geldik.

Böyle bir eceli kaza ile şimdi Hakka uğurluyoruz. Tezkiyeler yaptık. Yarın sabah itibariyle de Tilloya kendi topraklarına yolcu edilecek. Hepinizden bu gösterdiğiniz ilgi alaka sebebiyle Allah razı olsun diyorum. Allah için Nimet ağabeyimizi çok sevdik.

O da bizi sevdi. Bayramlar gelir geçerdi, muhakkak birbirimizi arardık. Böyle de bir hukukumuz vardı. Rabbim bu hukukumuzu sevgili habibinin sancağı altında buluşmayı da haşr cem olmayı da bizlere nasip eylesin. Fazla söze hacet yok. Tekrar hep birlikte ruhu için El-Fatiha”

Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Rize Milletvekili ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Delegasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, AK Parti İstanbul milletvekilleri Mustafa Demir ve Hasan Turan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdür Zafer Aktaş, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, İBB Meclisi 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay ile Kaya’nın yakınları ve sevenleri katıldı.

Seni Gidi Kopyacı :)))