Siirt’in ilk üç sorunun ilk ikisi işsizlik ve ulaşımsa üçüncüsü de tanıtımdır. Tanıtım deyince yalnızca yerli ya yabancı ziyaretçinin gelmesine yani yalnızca turizme bağlamamak gerekiyor.
Tanıtım, buraya doktorundan akademisyenine kadar daha çok sayıda kamu görevlilerinin gelmesini sağlar. Tanıtım Siirt Üniversitesine daha nitelikli öğrencilerin gelmesini sağlar.
Ve en önemlisi tanıtım ilimize daha çok girişimci çeker, hepimizin arzuladığı daha çok yatırımın gerçekleşmesini sağlar.
Peki il olarak tanıtım alanında hak ettiğimiz ve arzuladığımız yerde miyiz? Sanırım buna evet cevabını verecek bir kimse çıkmaz.
Bu konuda şimdiye kadar harcanan çabalar gerek malum olaylardan ve gerekse uygulamaya konulan yanlış yöntemlerden dolayı istenilen sonucu vermedi.
Ama şimdi tanıtımın tamda sırası. Bu konuda özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığının çabaları uzun soluklu olmayı başarabilirlerse sonuç verecek gibi görünüyor.
Bu çabaların başında her ilde kurulan il tanıtım ve geliştirme kurulları geliyor. Benimde ÇEKÜL Vakfı İl Temsilcisi olarak üyesi olduğum bu kurul ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Vali Yardımcısı Mehmet Sert başkanlığında yapılan ve üç saati aşkın bir süre devam eden bu toplantı tam bir düşünce jimnastiği oldu.
Bu konuda ki eksikler ve yapılması gerekenler ele alınmaya ve yol haritası belirlenmeye başlandı. Önümüzdeki dönemlerde yapılacak toplantılar da bu yol haritasına son şekli verilecek.
Bu kuruldan oldukça iyimser düşüncelere sahip olmamı sağlayan bir hususta kurul başkanı Mehmet Sertin tutumu oldu. Her düşünceyi dikkatle dinledi, sorular sordu. Kısacası her konuyla yakından ilgilendi. Hiç birini es geçmedi. Yani “yapmış” olmak için yapılan bir toplantı değil de amaca hizmet eden bir toplantı oldu. Şimdiye kadar değişik amaçlarla oluşturulan çok sayıda kurulda yer aldım veya takip ettim. Çoğu kağıt üstünde yapılıyordu veya dostlar alış verişte görsün misali çay sohbeti ile geçiştiriliyor. Özetle tanıtım alanındaki çalışmaları umutla bekliyorum