Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazeteci Yazar Ayhan Mergen Yazdı: “Halk Ekmek Güzel Bir Hizmet Ama!”

Siirt İl Milli Eğitim

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Abdülhamit Han Anadolu Meslek Lisesinde üretimini gerçekleştirdiği ve Siirt Belediyesinin kentin değişik semtlerinde kurduğu büfelerde halkımıza ulaştırdığı halk ekmek ilk günden itibaren büyük ilgi gördü.

Piyasadaki ekmekle aynı gramajda olmasına karşılık tanesinde 1 Tl daha ucuz. Oluşsa da 200 gram ekmek 3.5 tl iken halk ekmek 2.5 Tl den satışa sunuluyor. Her gün 20 civarında ekmek tüketen çok sayıda ailemin bulunduğunu göz önünde bulundurduğumuzda bu ekmeği tüketmenin aile bütçelerine yaptığı katkının büyüklüğü daha net bir şekilde ortaya çıkar.

Üstelik sıkı denetim altında el değmeden üretilmesi hijyen açısından en azından insanlara daha çok güven veriyor.

Bu güzel ve özellikle dar gelirli kesim için çok yararlı hizmetin iki aması var.

Bunlardan birincisi satışa sunulan ekmeğin miktarı ile ilgili. Aldığım bilgiye günde 6 bin ekmek satışa çıkarılıyor ki, bu rakam koca bir il için çok düşük. Tabiri caizse incir çekirdeğini doldurmuyor.

Bu nedenle sabah ve öğleden sonra ikişer saat süre ile ekmek satacakları açıklanmış olmasına rağmen, satışın başlamasının ardından bir kaç dakika sonra ekmek tükeniyor.

Bu durumu ortadan kaldırmak için em kısa zamanda üretilen ekmek sayısı arttırılmalı ve vatandaşların büfelerin önünden eli boş dönmelerine son verilmelidir.
İkinci bir ama da ekmek çeşitleri ile ilgilidir. Bilindiği üzere ilimizdeki fırınlarda üretimi yapılan ekmek çeşitleri normal ve kepekli ekmek ile sınırlıdır.

Oysa günümüzde üretimi yapılan ekmek çeşitleri 20 yi aşıyor. Hastalar için tuzsuz ve glütensiz ekmek çeşitlerinin yanı sıra nohutlu, tahinli, çörek otlu, sütlü, ay çekirdekli olmak üzere çok çeşitli ekmekler vardır.

Gramaj ve kullanım açısından da aynı şey söz konusudur. Tost ekmeği, hamburger ekmeği ve benzeri.

Üretim bir uygulama okulunda yapıldığına göre bütün bu ekmeklerin öğrencilerin öğrenmeleri açısından yapımı söz konusudur. Bunların da satışı sağlanarak Siirt halkının bu tadlara rahat bir şekilde ulaşmaları sağlanmalıdır.

Bu durum özellikle hastalıkları gereği özel ekmek tüketmek zorunda olan hastalar için büyük önem arz ediyor.

Seni Gidi Kopyacı :)))