Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siirtli Eczacı Dünyada Bir İlki Gerçekleştirdi!

İstanbul’da eczacı bir Siirtli hemşerimiz, dünyada bir ilki gerçekleştirerek eczanesinin bir bölümünü, içinde piyanonun da bulunduğu bir sanat galerisine dönüştürdü.

İstanbul’da eczacı bir Siirtli

Galeride sık sık resim sergileri açılırken piyano resitalleri de gerçekleştiriliyor. Uzman Eczacı Aslı Sedef Can, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada küçük yaşlardan beri resime ilgi duyduğunu belirtti. “Bu nedenle çalıştığım yeri tasarlarken öncelikle kendi mutlu olabileceğim bir alan olsun istedim” diyen Can, “Eczanede sürekli değişen bir sergi alanı tasarlanmasını rica ettim. Nitekim, eczanenin ismindeki ‘DESEN’ resmin temelini oluşturan bir terim. Çalıştığım mimarlık firması, konuyu bir üst noktaya çıkararak bu alana bir piyano ekledi. Böylece Türkiye’de ve belki de dünyada bir ilke imza atarak kamuya açık, yoldan geçenin faydalanabileceği bir alan yarattık.

Eczanemiz, semtimizde ‘piyanolu eczane’ olarak anılmaktadır,” dedi. Can, eczanenin bugüne kadar pek çok sanatçıya ev sahipliği yaptığını ve birçok farklı sergi düzenlediklerini belirtti. Can, “Örneğin Kadir Ablak, Musa Güney, Ataman Oğuz, Desen Halıçınarlı, Hakan Esmer gibi isimlere ev sahipliği yaptık. Şu anki fotoğraf sergisi ise Aleksi Petridi ustaya ait.

Eczanemizin mottosu, Hipokrat’ın sözü olan ‘ars longa, vita brevis’ yani ‘sanat sonsuz, hayat kısa.’ Biz de bu bilinçle sağlık hizmeti verirken hastalarımıza bir yandan sonsuzluğu sunmayı hedefliyoruz. Örneğin, bugüne kadar Genco Erkal’ın, Yılmaz Morgül’ün eczanemizde şarkı söylemesi, Sn. Ekrem İmamoğlu’nun onca insan kalabalığı etrafındayken ‘Ne güzel eczane’ diyerek eczanemize yönelmesi bizi çok motive etti.

Bay Edward Aris, zaten tüm Türkiye’nin ve özellikle semtimizin tanıdığı çok önemli bir sanatçı. Paris Konservatuvarı mezunu bir profesör. Tesadüfen alışveriş yaparken boş gördüğü piyanoya kayıtsız kalamayarak bizi ve halkımızı onure etmiş, caddemize neşe katmıştır. Kendisi Edith Piaf’tan Sezen Aksu’ya ve benim sayamayacağım pek çok isme eşlik etmiş bir akordeon üstadı. Eczanemizi onurlandırması bizim için gurur.

İçinden geçtiğimiz bu dönemde sanatçıların bize değil, bizim sanatçılara ihtiyacımız var. Bugün Fazıl Say’ın paylaşımı ile duyulmuş olmak benim için çok büyük bir gurur kaynağı. Kendisinin annesi de bildiğim kadarıyla eczacı. Biz eczacılar halka en yakın sağlık danışmanları ve amiyane tabiriyle semtin aydın esnafıdır,” dedi.

Seni Gidi Kopyacı :)))