Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

80 Yaşındaki Tevfik Akgündüz, Şifayı Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Buldu

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bölgeye kalp ve damar cerrahisi alanında önemli bir sağlık hizmeti sunarak, şehir dışına sevk edilen hasta sayısını azaltmayı başarıyor. Hastanede, yüksek kolesterol, hipertansiyon, kontrolsüz diyabet ve sigara kullanımına bağlı olarak gelişen şah damarı tıkanıklıkları başarılı bir şekilde tedavi ediliyor.

Siirt Eğitim ve Araştırma

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kadir Çekirdekoğlu, şah damarı tıkanıklığına ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Şah damarı tıkanıklığı, hastalarda konuşma bozukluğu, kısmi felç, kol ve bacaklarda hareketsizlik gibi ciddi belirtilerle kendini gösteren bir hastalıktır. Doppler, BT anjiyografi veya DSA görüntüleme yöntemleri ile tanısı konulabilen bu hastalıkta, medikal tedavi, stentleme ya da açık cerrahi yöntemleri kullanılmaktadır.”

Dr. Çekirdekoğlu, özellikle açık cerrahi yöntemi olan karotis endarterektomi operasyonunun Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son bir yıldır başarıyla uygulandığını belirterek, “Bu sayede hastalarımız, yaklaşık 3-4 gün hastanede kaldıktan sonra sağlıklı bir şekilde taburcu edilebiliyor. Ayrıca, bu hastalık nedeniyle şehir dışına sevklerin önüne geçilmiş oluyor.” Dedi.

Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Ayfer Ertekin ise, hastaların erken tanı ve tedavi sürecinin önemine dikkat çekerek: “Hastalarımızın çok basit bir ultrason tekniğiyle karotis plaklarının varlığı ve derecesini tespit edebiliyoruz. İleri darlıklarda bu plakları cerrahi işlemlerle çok iyi sonuçlarla tedavi edebiliyoruz. Örneğin, bir hastamız düşme atakları nedeniyle defalarca acil servise başvurmuştu. Ancak yapılan basit bir ultrason tekniğiyle damarındaki darlık tespit edilerek, doktorlarımız tarafından başarılı bir cerrahi operasyonla sağlığına kavuştu. Önerim, özellikle ileri yaş ve komorbid hastalıkları olan bireylerin, nörolojik değerlendirme ve taramalardan geçmeleridir. Sonuçlar doğrultusunda kalp ve damar cerrahisi uzmanlarımız ile birlikte bir tedavi planı oluşturuyoruz.” Dedi.

80 YAŞINDAKİ TEVFİK AKGÜNDÜZ, ŞİFAYI SİİRT EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE BULDU

Uzun süredir şah damarı tıkanıklığı nedeniyle sağlık sorunları yaşayan 80 yaşındaki Tevfik Akgündüz, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçirdiği başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuştu. Sürekli baş dönmesi ve denge kaybı yaşadığını belirten Akgündüz, bu zorlu süreçte şifa bulduğu hastaneye ve doktorlarına minnettar olduğunu dile getirdi. “Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne güvenim tamdı ve bu güvenim boşa çıkmadı. Doktorlarıma ve tüm sağlık ekibine sonsuz teşekkür ediyorum,” dedi.

Öte yandan hastanemiz başhekim Yardımcılığı ve idari birim sorumluluğunu üstlenen, aynı zamanda acil birim ve poliklinikte randevu bulamayan hastalarla yakından ilgilenen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kadir Çekirdekoğlu, bu alanda gösterdiği ilgi ve özveriyle takdir topluyor.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bu tür cerrahi müdahalelerle bölgedeki hastaların başka şehirlere sevk edilmeden tedavi olmalarına olanak tanıyarak, halkın güvenini kazanmaya devam ediyor.

Seni Gidi Kopyacı :)))