Botan Vadisi’ndeki tekne turunda öğretmenlerle yapılan söyleşisinde Memduhoğlu, Siirt’le ilgili olarak yazılmış yüzü aşkın kitabın tanıtımını yaptı.
Siirt’e dair tarihten coğrafyaya, eğitimden ilâhiyata, siyasetten ekonomiye, tarımdan turizme, edebiyattan sosyolojiye, Siirt mutfağına varıncaya kadar birbirinden kıymetli eserler, Memduhoğlu tarafından tek tek gösterilerek tanıtılırken, aynı zamanda katılımcıların da elden ele dolaşan her bir kitap ile doğrudan temas etmeleri, söyleşiye ayrı bir renk kattı.
Kültürün korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında kitapların büyük önem taşıdığını belirten Prof. Dr. Memduhoğlu, “Çok zengin bir kültüre ve kadim bir tarihe sahibiz. Siirt’te Türkçe, Arapça ve Kürtçe çok sayıda eser yazılmış. Kültürümüzün yaşatılmasında bu kitapların büyük bir önemi bulunmaktadır. Başta el yazması kitapların araştırılması ve gün yüzüne çıkarılması gerekiyor.
Diğer taraftan, şu ana kadar bireysel gayretlerle dağınık şekilde yazılan kıymetli eserlerin yanında, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu daha bütüncül ve sistematik yansıtacak şekilde geniş katılımlı ve çok yönlü projelerin ve kolektif çalışmaların da yapılması elzem görülmektedir” dedi.
Kitap tanıtımlarının ardından öğretmenlerin sorularını cevaplandıran Prof. Dr. Memduhoğlu, bazı kitaplarını da imzaladı.
Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu, Prof. Dr. Adnan Memduhoğlu’na isimlik takdim etti.
Etkinlik, Botan kıyısında çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.
Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu, Prof. Dr. Hasan Basri Memduhoğlu ve gazeteci-yazar-eğitimci Ayhan Mergen de eşlik etti.