AK Parti Siirt İl Başkanı Bahri Caner Özturan: “28 Şubat Bir Darbedir, Milletin İradesine Darbe Yapıldı”

28 Şubat Darbesinin 28. yıl dönümünde AK Parti Siirt İl

28 Şubat Darbesinin 28. yıl dönümünde AK Parti Siirt İl Başkanı Av. Bahri Caner Özturan, parti il binası önünde önemli bir açıklama yaptı. Özturan, darbe ve darbecilik zihniyetini bir kez daha kınadıklarını belirterek, 28 Şubat’ın açıkça bir darbe olduğunu vurguladı. Şunları söyledi:

“28 Şubat başına ne sıfat getirilirse getirilsin, amasız fakatsız, düpedüz bir darbedir. Millet iradesine silah çekilmiştir. Seçilmiş hükümet süreç içinde silahların gölgesi altında görevinden el çektirilmiştir. Sözde irtica bahanesiyle bu ülkenin öz evlatlarına sırf dini inançlarından dolayı karalama, aşağılama, işten çıkarma, fişleme ve engelleme gibi yöntemlerle topyekûn bir karanlık kampanya başlatılmıştır.”

Özturan, 28 Şubat döneminde geniş toplum kesimlerinin katsayı adaletsizliği ve başörtüsü zulmü gibi hukuk dışı uygulamalarla kamusal alandan silinmeye çalışıldığını, gençlerin hayatlarının karartıldığını ve insanların geleceklerinin ellerinden alındığını ifade etti. Ayrıca, darbeci zihniyetin toplumu ve siyaseti dizayn etmeye çalıştığını söyledi.

AK Parti olarak, 2002 yılında iktidara geldiklerinden bu yana sadece altyapı atılımları yapmakla kalmadıklarını, aynı zamanda darbe ve vesayet odaklarını teker teker bozguna uğrattıklarını belirtti. “Bugün gurur duyduğumuz, başta savunma sanayimiz gibi alanlardaki başarılar vesayet odaklarının çökertilmesinden sonra elde edilmiştir” diyen Özturan, AK Parti’nin bu büyük dönüşümdeki en büyük mimarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurguladı.

Özturan, son zamanlarda bazı çevrelerin vesayet günlerini çağrıştıran açıklamalar yapmasının, 28 Şubat dönemine özlem duyanların varlığını bir kez daha hatırlattığını söyledi. “Demokrasi dışı yollarla, sandıkta bükemedikleri bileği bükme arayışında olanların tarihten ders alması gerekmektedir” dedi.

AK Parti’nin, Allah’ın izni, milletin oyu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde, darbecilere karşı dik durma azmiyle çalışmaya devam edeceğini belirten Özturan, “Milletimizin bir daha 28 Şubat gibi süreçleri tecrübe etmemesi için demokrasi bilincini ve millet iradesi fikrini her zaman canlı tutacağız” şeklinde konuştu.