Projede, üç tünelin yer aldığı güzergâhta asfaltlamaya hazırlık çalışmalarında sona gelindi. Ayrıca, önümüzdeki hafta itibarıyla tünellerin mekatronik sistemlerine dair işlemler de başlayacak. Böylece tünellerin aydınlatma, havalandırma ve güvenlik sistemleri gibi donanımları devreye alınacak.
Yaz sezonunun sonunda tamamlanması planlanan proje, Siirt-Şırnak arasındaki yolculuk süresini ciddi şekilde kısaltacak, aynı zamanda bölgedeki ekonomik ve sosyal hareketliliği artıracak.
Proje sahasında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Eruh Kaymakamı İbrahim Engin Şenay ve Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi, yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı. Her iki isim de, projenin Eruh ve çevresindeki vatandaşların yaşam kalitesine büyük katkı sunacağını belirtti.