Siirt’te görev yaptığı süre boyunca hastaların gönlünde taht kuran, yaklaşık 2 yıldır Siirt’te Dermatoloji doktoru olarak görev görev Dr. Ecem Kaya’nın tayininin Aydın’a çıktığı öğrenildi.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan ve dermatoloji alanındaki uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra Siirt’e atanan Dr. Kaya, görev süresi boyunca hastalara şifa olmaya çalıştı.
Dr. Kaya’nın, görev süresi boyunca 6-7 kez görev yeri değiştiği belirtilirken, her yeni görevinde hastalarına aynı özveriyle hizmet ettiği ifade edildi. İlk kez bir şehirden ayrılırken bu kadar duygulandığı, Siirt’in kendisi için diğer tüm görev yerlerinden farklı ve çok daha özel bir yere sahip olduğunu vurguladığı öğrenildi.
Özellikle yoğun hasta temposuna rağmen hiçbir hastayı geri çevirmemesi ve güler yüzlü yaklaşımıyla kısa sürede büyük bir sevgi kazanan Kaya, Siirt halkı tarafından “en sevilen doktorlar” arasında gösteriliyordu.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde görev yaptığı süre boyunca yalnızca hastalara değil, gençlere de ilham olan Dr. Kaya’nın ayrılığı şehirde üzüntüyle karşılandı. Hastalar, onun özverili çalışmasını ve samimi yaklaşımını unutmayacaklarını ifade etti.
Görev süresi boyunca birçok zorlukla karşılaştığını ancak Siirt’in kendisinde her zaman ayrı bir yeri olduğunu dile getiren Dr. Kaya’nın, “Nereye gidersem gideyim Siirt’in gönlümde yeri çok başka olacak” sözleri dikkat çekti.

