Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siirt’te sel alarmı! Siirt Valisi Dr. Kızılkaya sahada incelemelerde bulundu

Siirt’te etkili olan aşırı yağışların ardından meydana gelen sel baskınları

Siirt’te etkili olan aşırı yağışların ardından meydana gelen sel baskınları sonrası Vali Kemal Kızılkaya, afet bölgelerinde incelemelerde bulundu.

Kent ulaşımı açısından kritik noktalar arasında yer alan Kezer Köprüsü’nde inceleme yapan Kızılkaya, taşkın riski bulunan alanlarda yürütülen çalışmaları yerinde takip ederek yetkililerden bilgi aldı.

Aşırı yağışlar nedeniyle eski köprünün zarar gördüğünü ve güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldığını belirten Kızılkaya, ulaşımın yeni köprü üzerinden kontrollü şekilde sağlandığını açıkladı.

Sel felaketine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kızılkaya, herhangi bir can kaybının yaşanmamış olmasının en büyük teselli olduğunu ifade etti.

Kızılkaya, gece saatlerinde 03.00 ile 05.00 arasında metrekareye 30 ila 97 kilogram arasında değişen yoğun yağış düştüğünü belirterek, kısa sürede etkili olan yağış nedeniyle ev ve iş yerlerinden toplam 61 su baskını ihbarı alındığını açıkladı.

Ekiplerin sahada aktif şekilde görev yaptığını vurgulayan Kızılkaya, ani ve yoğun yağışın bazı bölgelerde hasara yol açtığını, özellikle Kezer mevkisindeki eski karayolu köprüsünde zarar oluştuğunu kaydetti.

İlçelerde de selin etkili olduğunu belirten Kızılkaya, Kurtalan ve Şirvan başta olmak üzere kırsal alanlardan ihbarlar geldiğini ve ekiplerin hızlı şekilde müdahale ettiğini söyledi.

Afet sonrası önceliğin su baskınlarının tahliyesi olduğunu ifade eden Kızılkaya, ardından hasar tespit çalışmalarının yürütüleceğini ve gerekli desteklerin vatandaşlara sağlanacağını belirtti.

Vali Kızılkaya ayrıca, sürecin yakından takip edildiğini belirterek Karayolları Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Ahmet Gülşen ve AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan ile görüşmeler gerçekleştirdiğini aktardı.

Selden etkilenen Barış Mahallesi’nde de incelemelerde bulunan Kızılkaya, iş yeri ve meskenleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Hasar tespit çalışmalarının başladığını belirten Kızılkaya, mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli tüm desteklerin sağlanacağını ifade etti.

Seni Gidi Kopyacı :)))