Bristol Myers Squibb (BMS) Türkiye bu sene 7’ncisi düzenlenen BMS Global Hasta Haftası’nda kanser hastalarının verdikleri mücadeleye dikkat çekmek ve çalışanlarının kanser hastalarının yanında olduğunu hissetmeleri amacıyla değer yaratan birçok etkinlik düzenledi. BMS Türkiye ekibi origami atölyesinde hastalar için figürler oluştururken BMS’in tüm dünyada yürüttüğü bağış kampanyasına destek olmak amacıyla 33.199 dakika hareket etti.
Dünyanın lider biyofarma şirketlerinden biri olan BMS, hastaların kanser gibi ciddi hastalıklarla mücadelesine yardımcı olan yenilikçi ilaçları keşfetme, geliştirme ve sunma misyonuyla çalışmalarını sürdürerek hastalara umut olmaya devam ediyor. Her yıl eylül ayında kanser hastalarının verdikleri mücadeleye dikkat çekmek ve BMS çalışanlarının kanser hastalarının yanında olduğunu hissetmeleri amacıyla düzenlenen ‘Global Hasta Haftası’ bu sene 27 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Gelenekselleşen Global Hasta Haftası’nı bu yıl da anlamlı etkinliklerle tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden BMS Türkiye Genel Müdürü Ece Kaşıkcı; “Biz, geleceğe umutla bakmak için bir araya gelmiş büyük bir aileyiz. Doktoru, hastası, sağlık çalışanı, STK’sıyla kansere karşı mücadelemizi el ele sürdürüyor ve yeni çözümler sunmaktan kıvanç duyuyoruz. Her sene kanser hastalarımızın mücadelelerine dikkat çekerek kanser farkındalığının artması için çalışmaya devam ediyoruz. Bu yıl 7’ncisini düzenlediğimiz BMS Global Hasta Haftası’nda işimize duyduğumuz inancı ve tutkuyu bir kez daha etkinliklerimizde yansıtmaya çalıştık. Oldukça keyifli geçen bu haftada tüm BMS çalışanları olarak kanser hastaları için bir arada anlamlı ve bir o kadar da keyifli etkinliklere imza atmanın mutluluğunu yaşadık. Öncelikle bu mücadelenin ve ardından da içindeki gücün farkına varanların sayısı ne kadar artarsa kazanmaya o kadar çok yaklaşırız. Birbirimize tutunursak geleceği, kendimizden emin bir şekilde karşılarız. Birlikte fark yaratabiliriz, çünkü içimizde o güç var” dedi.
BMS’in Kalbi Bu Yıl da Hastalar İçin Attı!
Hafta kapsamında, 2012 Uluslararası Origami Olimpiyatı birincisi Kunsulu Jilkishiyevna yönetiminde origami atölyesi düzenleyen BMS Türkiye çalışanları, hastalara verdikleri değeri kalıcı bir sembol haline getirebilmek adına kalp figürleri tasarladı. Yüzlerce kalp figürü katlayan BMS Türkiye çalışanları, “BMS for patients” yazılı büyük bir sanat tablosu oluşturarak, ortaya çıkan eseri genel merkezlerinde sergilemeye başladı.
BMS Türkiye Çalışanları Kansere Karşı Hareket Etti
BMS’in globalde gerçekleştirdiği bağış kampanyasına BMS Türkiye çalışanları da hafta boyunca hareket ederek destek verdi. Haftaya hep beraber yürüyüş yaparak başlayan BMS Türkiye ekibi hafta boyunca 33.199 dakika hareket ederek BMS’in Özel Olimpiyatlar’a küresel çapta yaptığı 1 milyon dolarlık bağışa katkı sağladı.
Hibya Haber Ajansı