Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİNE KAYITLI ÇİFTÇİLERE KURAKLIK DESTEĞİ

Yararlanmak İsteyenler Herhangi Bir

Yararlanmak İsteyenler Herhangi Bir Başvuru Yapmayacaklardır.

Bu yıl meydana gelen kuraklıktan etkilenen çiftçilere kuraklık desteği verilecek.

Tarım ve Orman İl müdürlüğünden yapılan açıklamada bu destekten yararlanmak için herhangi bir başvurunun gerekmediği belirtildi.

Açıklama şöyle  2021 yılında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olarak kuru şartlarda hububat ve baklagil üretimi yapan ve iklimsel faktörlere bağlı olarak gerçekleşen yetersiz yağış nedeniyle Bakanlıkça belirlenen tarım havzalarında % 30 ve üzeri verim kaybı yaşayan çiftçilere, bir defaya mahsus olmak üzere 30 TL ile 100 TL arasında dekar başına destekleme ödemesi yapılacaktır.

Karar, yem bitkisi amacıyla ekilenler hariç, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olarak kuru şartlarda ekilen arpa, buğday, çavdar, tritikale, yulaf, mercimek ve nohut ürünlerini kapsamaktadır. Destek Ödemeleri, Tarım ve Orman Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerince ÇKS’ye göre oluşturulacak icmaller esas alınarak Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacaktır.

Destekleme uygulamasında 2021 yılı ÇKS kayıtlarının esas alınması nedeniyle çiftçilerimiz desteklemeden yararlanmak için herhangi bir başvuru YAPMAYACAKLARDIR. Ancak desteklemeden yararlanmak istemeyen çiftçilerimizin Tarım ve Orman Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Desteklemeden Faydalanmak İstemeyenler 08 Ekim 2021 Tarihine Kadar Başvurmaları Gerekmektedir.

Kuraklık desteklemesinden faydalanmak istemeyen çiftçilerin bu desteklemeden yararlanmak istememeleri halinde, taleplerini il/ilçe müdürlüklerine yazılı olarak 8 Ekim 2021 tarihine kadar bildirmeleri gerekmektedir.

2021 üretim yılı Hububat Baklagil Fark Ödemesi destekleme uygulamalarına esas il/ilçe minimum ve maksimum verim değerleri belirlenirken il/ilçe tahkim komisyonları tarafından tespit edilerek karara bağlanan verim kaybı oranlarının il/ilçe minimum ve maksimum verim değerlerinden düşüleceğinden çiftçilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için il ve ilçe müdürlüklerinden konu ile ilgili detaylı bilgi alabileceklerdir. “

Seni Gidi Kopyacı :)))