Son birkaç yıldan beri kentin yukarı kesimlerinde oturan muhtarlar, cami görevlileri ve duyarlı vatandaşlarla ne zaman konuşsak, konuyu hemen uyuşturucuya getirir ve bir dokun bin ah işit misali anlatmaya başlarlardı.
Bunları dikkatle dinler ve ilgili kurumların mutlaka bu işi takip ettiklerini ifade eder ve bu konuda haber yaptığımızı belirdik. Hatta bazı zamanlarda, söylenenlere inanmakta güçlük çeker ve bunların bir bölümünde abartıya kaçılmış olabileceği kanaati de oluşuyordu.
Ancak son bir buçuk aydan beri bu konuda başlatılan destansı mücadele ve bu mücadele de atılan her adımın kamuoyuyla paylaşılması bize bu tehlikenin anlatıldığından da daha büyük olduğunu göstermektedir. Bu dönem içerisinde irili ufaklı 50 ye yakın operasyon gerçekleştirildi.
İnsan gerçekten de şaşırıyor ve bu kadar da olur mu diye kendi kendisine soruyor. Üstelik Emniyet Müdürü Sayın Halit Aziz Yılmaz bunun daha bir başlangıç olduğunu belirtiyor. Bu veriler ve söylemler bize uyuşturucunun mahallemize değil, evlerimize kadar girdiğini göstermektedir.
Başlatılan mücadele ciddi ve kararlı. Ancak başarılı olabilmesi için hepimizin sorumluluk bilinci içerisinde elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu konuda bildiklerimizi gördüklerimizi Emniyet Müdürlüğünün bu konuya tahsis edilmiş 0 505 318 56 56 nolu hattına bildirmemiz veya en yakınımızdaki güvenlik güçlerine iletmemiz vatandaşlığında ötesinde bir insanlık borcudur.
Bu mücadele hepimizin. Zaferde hezimette hepimizin.