Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazeteci Yazar Ayhan Mergen’in Kaleminden, “Bir Sorunu Konuşmak, Çözümün İlk Adımıdır”

Konu gerçekten önemli. Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanması kesin

Konu gerçekten önemli. Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanması kesin olan otopark sorunu ile eski binanın kullanılması konularındaki endişelerimi dile getiren makalem yetkililer tarafından önemsendi. Gerek Valimiz Sayın Dr. Kemal Kızılkaya, milletvekilimiz Sayın Mervan Gül ve AK Parti İl Başkanı Sayın Bahri Caner Özturan bu konularla ilgili açıklamalar yaptılar. Açıklamalarında da özetle konunun önemini bildiklerini ve özellikle otopark sorununun çözümü konusunda arayışlarının devam ettiğini vurguladılar. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Konuyu gündeme taşımamın temel noktalarından biri, bizim genel olarak işi son dakikada ve hatta iş işten geçtikten sonra ele alma alışkanlığımızdı.

Ancak her iki konunun gündemlerinde olduğunu belirtmeleri, bu konuya duyarlı herkesi rahatlattı.

Otopark konusunda biraz geç kalınmış olmakla birlikte henüz her şey bitmiş değil. Biraz seri davranılırsa hastane tam anlamıyla hizmete girmeden önce bu sorun çözülür.

Eski binanın kullanımı konusuna gelince, bu husus mevcut binanın açılışı sırasında yapılan vahim hatanın tekrarlanması korkusuydu.

Çünkü bu hastane binasının tamamlanmasına az bir süre kala Doğan Mahallesi’ndeki Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin şu ana kadar anlayamadığım bir nedenle kapatılması ve ortaya çıkan tedavi yatağı açığı nedeniyle yeni binanın odalarına birer yatak eklenerek tek yataklı konumdan çift yataklı konuma dönüştürülmüştü. Böylelikle hastanenin yatak kapasitesi 250’den 350’ye çıkarılmış oldu.

Oldu olmasına da aslında olan, insanlarımızın aldığı sağlık hizmetinin kalitesinin düşmesi oldu.

Çünkü hastane demek yalnızca yatak sayısı demek değildir. Hastanelerde yatarak tedavinin yanında ayakta yapılan teşhis ve tedavi de yapılmaktadır. Çoğu zaman bu hizmetler, yatarak yapılan tedaviden çok daha ağır bir iş yükü oluşturmaktadır.

O nedenle hastanenin yatak sayısı hariç diğer bütün birimleri 250 yatan hastaya göre planlanmışken bir anda yatak sayısının neredeyse %50 oranında artırılması, hizmet kalitesinin düşmesine neden oldu.

Mevcut binanın boşaltılmayarak ancak bir bölümünün Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine tahsis edilmesi ve geri kalan diğer bölümlerinde kadın ve çocuk hastalıklarının tedavilerinin yapılacak olmasının açıklanması endişeleri giderdi.

Doğal olarak hangi birimlerin hangi binada hizmet vereceğini belirlemek sağlık yöneticilerinin görevidir. Umarım Sağlık Müdürlüğü ve Eğitim Araştırma Hastanesi’nin yöneticileri birlikte bu konuyu tartışır ve en doğru kararın bu olup olmadığını masaya yatırırlar.

Bu arada GETAT’ın, yani akupunktur, sülük, hacamat ve hidroterapi gibi alternatif yöntemlerin uygulanacağı bu merkezin kurulacak olmasının açıklanması beni ve bu konuyla ilgilenen herkesi sevindirdi.

Bunun yanında, bütün Türkiye’de olduğu gibi insanlarımızın yaşlanması gerçeği göz önünde bulundurularak Siirt’in de yaşlı bir nüfus kitlesine sahip olduğu dikkate alınmalı; yaşlılara özgü hastalıkların teşhis ve tedavisini yapan bir Geriatri servisinin kurulmasını temenni ediyorum.

Seni Gidi Kopyacı :)))