Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MOBİL KANSER TARAMA ARACI KURTALAN’DA HİZMETE GİRDİ

Kurtalan ilçesinde mobil kanser

Kurtalan ilçesinde mobil kanser tarama aracı düzenlenen törenle hizmete başladı.
İl Sağlık Müdürlüğünce hazırlanan, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından kabul edilen, “Bugün Gel Projesi” kapsamında alınan mobil kanser tarama aracı hizmet vermeye başladı.
Kurtalan Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen ‘Mobil Mamografi Aracı Proje Tanıtım Programı’na; Vali Ali Fuat Atik, eşi Fulya Atik Hanımefendi, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, kurum temsilcileri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Programda konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, İlçe ve köylerde yaşayan vatandaşların kanser taraması için hastanelere müracaat oranının düşük olmasının bu projenin hayata geçmesinde önemli bir faktör olduğunu ifade etti.
Ömür, Projenin Siirt merkez ve ilçelerinde uygulanacağını sözlerine ekledi.
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ise, kanserin dünyada en önemli sağlık sorunu olduğunu dile getirerek, bu proje ile özellikle kırsal alandaki vatandaşlara hizmet verme şansı bulabileceklerini kaydetti.
Amaçlarının kırsalında yaşayan vatandaşların yaşam kalitelerini daha da yükseltmek olduğunu kaydeden Karahocagil, bu projede emeği geçen herkese teşekkür etti.
Vali Ali Fuat Atik’in eşi Fulya Atik de, farkındalık oluşturmak, risk faktörlerini ortadan kaldıran bir yaşam tarzını teşvik etmek, kapsamlı bir tarama çalışması yürütmek, teşhis ve tanı merkezlerini yaygınlaştırmak, tedavi ve bakım olanaklarını geliştirmek gerektiğini belirtti.
Günümüzde meme kanserinin öldürücü, en sık görülen kanserlerin başında geldiğini aktaran Bayan Atik, şunları kaydetti:
“Her aşamada, her süreçte devletin, sivil toplumun, ilgili sektör kuruluşlarının ve bilim insanlarının yapacakları önemli görevler bulunduğuna işaret ederek, “Tedbir, teşhis, tedavi aşamalarının her birinde, toplumsal dayanışma ve işbirliğine ihtiyaç var. Kanserin, erken tanı ile önlenebilen ve tedavi edilebilen bir hastalık olduğu unutulmamalıdır.”
Konuşmaların ardından projede emeği geçen personele plaketleri Vali Atik ve eşi Fulya Atik tarafından verildi.
Daha sonra protokol üyeleri tarafından mobil kanser tarama aracı kesilen kurdele ile hizmete açıldı.

Seni Gidi Kopyacı :)))