Güçlü haber kadrosu ile, en son ve güncel Siirt haberlerini, son dakika Siirt haberlerini bulabileceğiniz tarafsız Siirt haber sitesi. Siirt haber • Siirt Haberleri • Son dakika Siirt haberleri • En son Siirt Haberleri
Siirt haberleri son dakika,Yeni Siirt Haber,Siirt haber sitesi,Siirt,Yenisiirt,Yeni Siirt,Yeni Siirt Haber,
DOLAR
26,7248
EURO
28,5902
ALTIN
1.676,04
BIST
7.719,82

Prof. Dr. Ercüment Ovalı’dan heyecan veren Dornaz alfa ilacı açıklaması: “İnsanların hayatını kurtarabilir”

Prof. Dr. Ercüment Ovalı’dan heyecan veren Dornaz alfa ilacı açıklaması: “İnsanların hayatını kurtarabilir”
17 Nisan 2020 00:42 | Son Güncellenme: 17 Nisan 2020 00:57
685
A+
A-
Corona virüsü tedavisi için aşı çalışmaları devam ederken bir yandan da ilaçlar üzerinde çalışmalar gerçekleştiriliyor.Prof. Dr. Ovalı Dornaz alfa adlı ilacın hastaların tedavisinde klinik testlere başlanması gerektiğini açıkladı. Dornaz alfa ilacı nedir ne işe yarar?

PROF. DR. ERCÜMENT OVALI’DAN MÜJDE!

Ovalı müjdeyi sosyal medya hesabından duyurdu, “1 aydır labaratuvarda çalıştığımız bir ilacın ismini 23 nisanda açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyor ki insanların hayatını kurtarabilir. İnsanların hayatından gün çalmak istemedik. Acilen Dornaz alfa hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı. Kahramanlarıma teşekkür ederim.” 

DORFAZ ALFA İLACI NEDİR NE İŞE YARAR?

Dornaz alfa (Rekombinan insan DNaz), human DNaz I enziminin rekombinan formudur. Bu nedenle “rekombinant human DNAz” (rhDNaz) olarak da adlandırılır. Bu ilaç, KF (Kistik Fibrozis) hastalarının mukusundaki nekroza uğramış nötro fillerden açığa çıkan çok miktardaki serbest DNA’yı yıkmak ve böylece solunum yolu sekresyonlarının viskoelastisitesini azaltmak, mukusun klirensini artırmak ve solunum yolu enfeksiyonlarının sık ve şiddetini azaltmak yoluyla akciğer fonksiyonlarını korumak ya da iyileştirmek amacıyla geliştirilmiştir.

ERCÜMENT OVALI KİMDİR?

Ercüment Ovalı biyografisi merak ediliyor. Ercüment Ovalı kimdir, kaç yaşında? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor.
Koronavirüs aşısı için ekibiyle birlikte çalışmalar yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı’dan Türkiye’yi heyecanlandıran bir paylaşım geldi.
DORNOZ ALFA İLACININ FİYATI NE KADAR?
ERCÜMENT OVALI KİMDİR VE KAÇ YAŞINDA?
Dr. Ercüment Ovalı, 1961’de Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde dünyaya geldi. Hacettepe Üniveristesi Tıp fakültesinde başladığı tıp eğitimini 1985 yılında 19 Mayıs Üniversitesi’nde, İç hastalıkları ihtisasını aynı üniversitede 1991’de Hematoloji üst ihtisasını 1997’de Marmara Üniversitesi Tıp fakültesinde başarıyla tamamladı.
Öğretim üyeliği hayatına 1992 KTÜ iç hastalıklarında başlayan Ercüment Ovalı, 1994’de Doçent 1999 da Profesör oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Hematoloji bilim dalında öğretim üyeliği görevini yaparken 1 Aralık 2010’dan sonra Acıbadem Labcell hücre laboratuvarı ve Kordon kanı bankası Mesul Müdürü oldu. 59’u yurt dışı makale olmak üzere 370 den fazla yayına sahip olup, yurt dışı yayınlarının citation oranı 2.5’dir.
Son 18 yıldır hücresel tedavi ürünlerinin geliştirilmesi ve klinik uygulaması ilgili olarak çalışmaktadır. İlk olarak 1998-2007 arasında KTÜ Kemik iliği nakli Merkezi Sorumluluğunu yürüttü. Yine bu süreç içerisinde Sağlık Bakanlığı Kemik iliği nakli Komisyonunda üye ve Kordon kanı bankaları Koordinasyon kurulunda başkan olarak görev yaptı.
2003 yılından sonra KTÜ adına ülkemizin ilk GMP laboratuarının Trabzonda kuruluşunda proje koordinatörü olarak faaliyet gösterdi ve 2007 yılından sonrada bu proje kapsamında GMP şartlarında üretim yeri ruhsatına sahip ilk mesul müdür olarak Mezenkimal kökhücreler başta olmak üzere 14 ayrı hücresel tedavi ürününü ülkemize kazandırdı.
1 Aralık 2010 dan bu yana da Acıbadem sağlık grubu hastaneleri GMP ve Hücre tedavi ürünleri danışmanlığını ve Mesul Müdürlüğünü ile Doku Tipleme Laboratuarları sorumluluğunu yapmakta ve Acıbadem Kozyatağı Kemik iliği nakil merkezinde çalışmaktadır.
Ercüment Ovalı’nın yaptığı önemli çalışmalar arasında , yarı uyumlu nakillerde TCR alfa beta seleksiyonuna ilave olarak APC deplesyonu ile nakil mortalitesi ve komplikasyonlarında 19 hastalık bir seride %50 azalmaya neden olduğunu göstermesi olup bu çalışması devam etmektedir.
Devam eden diğer önemli çalışması ise dünyada ilk kez DMD hastada allogeneik umblikal kord mezenkimal kök hücreleri ile sağlıklı distrofin geninin nakledilebileceğini gösterdiği araştırmasıdır.
Evli ve 2 çocuk babasıdır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.