Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siirt AHB Başkanı Dr. Özgür Aydın, 40 Günde 40 Kitap Kampanyasıyla Teknoloji Bağımlılığına Meydan Okudu

Aile Hekimleri Derneği Başkanı Özgür Aydının başlattığı 40 günde 40 kitap kampanyası sona erdi.

Aile Hekimleri Derneği Başkanı

Kendisinin 40 günde 40 kitabı bitirdiğini belirten Dr. Aydın kendisini yeni bir üniversite bitirmiş gibi hissettiğini söyledi.
Çevresinde ki insanların da kampanyaya yoğun ilgi gösterdiğini belirten Dr. Aydın duygularını şöyle ifade etti “Bu nasıl mümkün olabilir diye düşünüyor olabilirsiniz, ama ben 40 günde bir üniversite bitirdim. Evet bana bir diploma verilmedi ama 2 yıllık eğitim veren birçok programdan çok daha verimli bir 40 gün geçirdim.
40 gün önce telefonumdaki ekran süresine bakınca geçirdiğim sürenin 8 saat olduğunu gördüm. Bu korkunç bir süreydi. Teknoloji bağımlılığının zihnimizi ele geçirdiğinin en açık ispatıydı. Oysa ekrana verdiğimiz sürenin çoğunu kitap okumaya ayırsak hergün bir kitap bitirebilirdik. Ben de bu sebeple 40 gün önce 40 günde 40 kitap programı hazırladım. Bazı arkadaşlarımız 20 kitap, bazısı 15 kitap bazısı da 10 kitapla katıldılar. Herkes kendi belirlediği hedefe ulaşmak için kendi belirlediği kitapları okudu.
Ben de uzun süredir kütüphanemde olan ve okumadığım yüzlerce kitaptan 40 tanesini okudum. 40 gün sonunda muhteşem bir değişim yaşadım. Telefonumun ekran süresi ortalama 2-3 saat arasına inmişti. Önceleri neredeyse iki üç ayda bir gördüğüm rüyaları hatırlıyorken, beyin hücrelerim arasındaki bağlantıların canlanmasıyla istisnasız hergeceki rüyayı sabah uyanır uyanmaz hatırlıyordum.
Kitapların sayfa sayısı 100 ila 500 arasında değişiyordu. 100-200 sayfa arasındaki bir kitabı erken bitirdiğimde 400-500 sayfa aralığındaki bir kitaba başlıyordum. Bazı günler 2 saat bazı günler 10 saat kitap okudum. Bir psikoloji profesörünün uzun yıllarca yaptığı çalışmalarını derlediği kitabı, bir sosyoloji profesörünün on üç yıldaki bir titiz çalışmasını kitaplaştırmasını ben bir günde okuyabiliyordum. Bu muhteşem bir duyguydu.
Telefonun, internetin ve tekonolojinin esaretinden kurtulup kitaplarla bilgilenmeye ve insanlarla kaynaşıp sosyalleşme ihtiyacımız var. Ben yaptımsa hepiniz bunu yapabilirsiniz. Her gün 20-50 sayfa kitap okumayı tıpkı yemek yemek gibi, bir zorunlulukmuş gibi kendimize görev bilirsek bir yıl sonunda bir üniversite bitirmiş gibi çok sayıda kitabı okuyabiliriz. İyi okumalar dilerim.” Dedi.

Seni Gidi Kopyacı :)))