Siirt Belediyesi, bugün 15 Temmuz Demokrasi Meydanı yakınlarında belediye otobüsünün karıştığı trafik kazasına ilişkin resmi bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, kazanın saat 06.20 civarında, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı D-2 hattında görev yapan 56 DA 906 plakalı otobüsün yolcu almadan seferine başlamak üzere hareket ettiği sırada meydana geldiği kaydedildi.
Belediyenin açıklamasına göre, otobüs ile bir motosiklet çarpıştı ve kazada motosiklet sürücüsü ile motosiklette bulunan bir kişi yaralandı. Yaralıların hızla Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği belirtilirken, motosiklet sürücüsünün tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği ifade edildi.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Kaza ile ilgili olarak otobüs şoförü hakkında idari ve adli tahkikat başlatılmış olup, olay titizlikle takip edilmektedir.
Vefat eden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşımıza acil şifalar dileriz.”
Siirt Belediyesi, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla gelişmelerin takip edildiğini belirtti.

