Siirt Üniversitesinin son üç yılda öğrenci ve akademisyen sayısı bakımından iki kattan fazla bir artış gösterdiği açıklandı.
Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak on Ocak çalışan gazeteciler günü münasebetiyle basın mensupları ile bir araya geldiği toplantı da yürüttükleri proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Üniversitenin son üç yılda ki gelişimini rakamlarla açıklayan Prof. Dr. Şındak “Üniversitemiz son üç yılda büyük gelişim gösterdi. Gerek akademisyen gerek idari personel ve gerekse öğrenci sayısı bakımından ortalama yüzde 100 lük bir artış gösterdik. Uluslararasılaşma konusunda da çok iyi durumdayız. 38 ayrı ülkeden 2800 ü aşkın öğrencimiz var. Öğrenci sayımızın 20 bin civarında olduğunu göz önünde her beş öğrenciden biri yabancı uyruklu öğrencidir. Öğrencilerimizin yüzde 20 si yabancı uyruklu, yüzde 20 si bölge illerinden yüzde 20 si yurdun dört bir köşesinden geri kalanları da Siirtlidir.” Dedi.
Tıp Fakültesine değinen Prof. Dr. Şındak ülkemizde tıp fakültelerinin ortalama 8 yılda öğrencilerine eğitim vermeye başladıklarını ancak kendilerinin bunu 4 yılda sağladıklarını ifade etti.
Morfoloji binasının 4 Ocak yapılan ihalesinin değerlendirme sürecinde olduğunu belirtti ve bu binayı bir an önce yapmayı hedeflediklerini söyledi.
Bundan sonra dönemde yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Şındak, “ Üniversite kamu sanayi ve toplum işbirliğini sağlamaya yönelik çalışmalar yapacağız. Bu kapsamda fıstık, nar ve bal gibi Siirt’e ait ürünleri değerlendirmeye ve katma değer kazandırmaya yönelik çalışmalar yapacağız. Fıstık kolonyası ve bıttım sabunu üretimi buna örnektir.” Dedi.
Prof. Dr. Şındak, Libya’ya hijyen malzemeleri ihracatı yaptıklarını hatırlatarak, aralarında Almanya ve Japonya’nın da bulunduğu bir çok ülkeye de ihracat yapmak için girişimler yaptıklarını ifade etti.