Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siirt’in Tanınan Kuyumcu Ustası Yusuf Kuyumcu’nun Güveni Kullanılarak Dolandırıcılık Yapıldı

Siirt’te tanınan kuyumcu ustalarından Yusuf Kuyumcu’nun kimliği, adı ve fotoğrafı kullanılarak sahte bir WhatsApp hesabı açıldı. Dolandırıcılar, Kuyumcu’nun şehirdeki güvenini kullanarak bazı vatandaşları kandırıp para talebinde bulundu.

Siirt’te tanınan kuyumcu ustalarından Yusuf Kuyumcu’nun kimliği, adı ve fotoğrafı

Siirt’te faaliyet gösteren Asil Takı Tasarım & Tamir Merkezi’nin sahibi Yusuf Kuyumcu’nun adıyla açılan sahte WhatsApp hesabı üzerinden vatandaşlara mesaj gönderildiği öğrenildi.
Dolandırıcıların, “Yusuf Kuyumcu” ismiyle açtıkları bu hesaptan bazı kişilerle iletişime geçerek güven kazandıkları ve para istedikleri tespit edildi.

Edinilen bilgilere göre, sahte hesapta Kuyumcu’nun fotoğrafı kullanılırken, +90 551 86* ** 93 numaralı hattın gerçek Yusuf Kuyumcu’ya ait olmadığı belirlendi.
Bazı vatandaşların bu hesaba para gönderdiği iddia edildi.

Olayın ardından Yusuf Kuyumcu, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Kuyumcu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Adım ve fotoğrafım kullanılarak sahte bir hesap açılmış. Bu numara bana ait değildir. Vatandaşlarımızdan ricam, bu tarz dolandırıcılık girişimlerine kesinlikle itibar etmemeleridir. Gerekli hukuki süreci başlattım.”

Kuyumcu ayrıca, hesabın tespiti, erişimin engellenmesi ve dolandırıcılık faaliyetine karışan kişilerin adli mercilerce cezalandırılması için gerekli girişimlerin yapıldığını belirtti.

Yetkililer, vatandaşlara benzer durumlarda şüpheli hesaplarla iletişime geçmemeleri, para göndermemeleri ve durumu emniyet birimlerine bildirmeleri çağrısında bulundu.

Seni Gidi Kopyacı :)))