Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, hemşerimiz Ergün Demirhan’ın il müdürlüğü görevine atanması ile birlikte yaklaşık beş yıl kadar süren uykudan uyanarak birbirinden güzel çalışmalara imza atmaya başladı.
Artık tarım ve havyacılıktan söz edilen her yerde bu teşkilatımızı görebiliyoruz. Başka bir deyimle bu teşkilatı hayatın çok önemli bölümlerinde görmek artık mümkün.Bu çalışmalarıda toplumda takdir ediliyor.
Takdir edilen bir çalışmaların da bir tanesi baraj ve hidro elektrik santralleri ile göletlerin balıklandırılmasıdır. İlimizde iki gölet bulunmakta ancak bu göletlerin yüz ölçümü çok büyük değil.Ama buna karşın ilimizdeki baraj ve hidroelektrik santralleri çok büyük yüz ölçümlerine sahiptirler. Yapımı devam eden ve planlananlarla birlikte Van Gölünün yüzölçümünün yarısı büyüklüğünde bir göl alanına sahip olacağız.
Bu nedenle bu alanda atılacak adımları önemsemek ve sevinçle karşılamak gerekiyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün bu alandaki çalışmaların önemi büyüktür.Bu yıl içinde 1 milyon 500 bin yavru balık suyla buluşturuldu. Büyük bir rakam. Bunların gelecekte Siirt ekonomisine yapacakları katkıyı düşünmek bile insanı mutlu ediyor.
Ancak işin birde aması var. O da yasak ve mevzuat dışı yöntemlerle balık avının önüne geçilmesi şartıyla. Çünkü vicdandan yoksun bazı kişiler balık neslini tamamen yok eden elektrik akımı ve patlayıcılarla balık avlayabilir ve küçük büyük demeden bir anda binlerce balığın yok olmasına neden olabiliyorlar.
Bu nedenle bu çalışmayı takdir ediyorum ve emeği geçenleri kutluyorum. Ama esas alkışı bu yavruların olgunlaşıncaya kadar korunduklarını ve nesillerini sürdürdüklerini göreceğim zaman saklıyorum.