Ağaçlar kendilerine güzellik katan yapraklarını sonbahar mevsiminde dökerler.
Siirt’te ilkbahar mevsiminde başlayan yaprak dökümü neredeyse yarısına ulaştığımız yaz mevsiminde de devam ediyor.
Siirt’te ki yaprak dökümünden neyi kast ettiğimi sanırım tahmin etmişsinizdir: kamu kurum ve kuruluş müdürleri.
Siirt tarihinde belki bir ilki yaşıyoruz. En önemli kamu kurum kuruluş müdürleri tayinlerinin çıkması nedeniyle bir bir ilimizden ayrılıyor.
Yaprak dökümünü Gençlik ve Spor Müdürlüğünde gördük.İl müdürü Hayati Kısacık Ankara’ya federasyon genel sekreterliğine atandı. Yerine yine Ankaradan İsmail Çalgan getirildi.
Kısacık’ı Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan takip etti. Demirhan, Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne atandı. Boşalan makama da Hatay’dan Mustafa Şanverdi getirildi.
Yaprak dökümü bunlarla sınırlı kalır diye düşünürken, bir baktık ki arkası geliyor.
Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin aynı görevle Diyarbakır’a verildi. Yerine de bu ilin Kültür ve Turizm Müdürü Sabahattin Genç atandı.
Sırada Sağlık Müdürlüğü yer aldı. Burada da Kültür ve Turizm Müdürlüğünde ki uygulamaya benzer bir uygulama yapıldı. Siirt Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür Muş’a, Muş İl Müdürü Dr. Besim Hacıoğlu Siirt’e atandı.
Son olmasını temenni ettiğimiz atama Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşti. İl Müdürü Salih Sadoğlu Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğüne kaydırılırken yerine Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz getirildi.
Umarım bu son olur, çünkü Siirtin en büyük sorunlarından biriside kamu görevlilerinin sık sık değiştirilmesidir.
