Sakarya’da Sevgi Dolu Buluşma! Gazeteci – Yazar Mergen Siirt’i Anlattı

Sakarya’da yaşayan Siirtliler, sevgi ve memleket özlemi kokan bir gece

Sakarya’da yaşayan Siirtliler, sevgi ve memleket özlemi kokan bir gece yaşadılar. Bir süre önce kurulan Sakarya Siirtliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ilk etkinliğini gerçekleştirdi.
Büyükşehir Belediyesi tesislerinde aileleriyle birlikte bir araya gelen Siirtliler, genel yayın yönetmenimiz Ayhan Mergen’in kadim şehrimize yönelik söyleşisiyle memleket özlemini bir kez daha yaşadılar.
Buluşmada, Dernek Başkanı Tevfik Nalbant’ın açılış konuşmasının ardından yemeğe geçildi.
Daha sonra söz alan genel yayın yönetmenimiz Ayhan Mergen’in söyleşisiyle program devam etti.
Mergen, söyleşisinde Siirt’in 12.300 yıllık geçmişi ve kültürü, Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Haluk Sağlamtimur’un yaptığı arkeolojik kazılar ile Siirt Arapçasında söylenmiş atasözleri hakkında bilgi verdi ve soruları yanıtladı.
Seyyah hemşerimiz Vehip Emrah da ülkemizde faaliyet gösteren Siirt dernekleri hakkında bilgi verdi.
Görüntülü telefon bağlantısıyla katılan Milletvekili Mervan Gül de oluşturulmaya başlanan bu birlikteliği önemsediğini belirterek dernek yönetimini ve katılımcıları kutladı.
Dernek Başkanı Tevfik Nalbant ile yöneticiler Prof. Dr. Said Kıngır, Necmettin Yıldız ve Serkan Güneş’in konuklarla tek tek ilgilenmeleri dikkat çekti.

Seni Gidi Kopyacı :)))