Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SİİRT 1. ULUSAL FOTO SAFARİ VE FOTOĞRAF YARIŞMASI SONA ERDİ DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Siirt’in sahip olduğu tarihi

Siirt’in sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerle doğal güzelliklerini yansıtmak amacıyla düzenlenen Mezopotamya’nın Gizemli Kenti Siirt 1. Foto Safari Etkinliği ve Fotoğraf Yarışması sona erdi.

Haberci hemşerimiz Coşkun Aralın önderliğinde Siirt Valiliği  ve Dicle Kalkınma Ajansının destekleri ile gerçekleştirilen ve  18 Haziranda başlayıp üç gün süren foto safaride ülkemizin değişik yörelerinden gelen 43 fotoğraf  meraklısı merkez ilçenin yanı sıra Tillo, Pervari, Eruh ve Kurtalan ilçelerini gezerek  ilginç buldukları enstantaneleri kayıt altına aldılar.

Foto safariye katılan 43 kişinin çektikleri fotoğraflar  ülkemizin ünlü gazeteci ve fotoğrafçıları Bünyamin Sürmeli, Murat Gür, Erol Doğaner, Fuat Kozluklu, Ömer Serkan Bakır, Tanin Helvacı ile Siirt’i temsilen gazeteci Ayhan Mergen’in yer aldığı bir jüri tarafından titiz bir şekilde değerlendirilerek  dereceye girenler eserler belirlendi.

Dereceye giren eserlerin sahiplerine ödüllerini vermek amacıyla Halk Eğitim merkezinde bir ödül töreni düzenlendi. Jüri adına konuşan fotoğraf sanatçısı Metin Gür gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Siirt’in binlerce yıllık tarihi ve tarihin bize aktardığı bütün değerleri ile üzerindeki insan sevgisini o binlerce yılın adeta bir nakış gibi işlediği bütün yerel kültürü ile bizi bekliyordu diyen Coşkun Aral yaptığı konuşmada ilimizdeki kazılarda çıkarılan buluntuların Batman Müzesinde sergilendiğini belirtti.

Çalışmaya Batman Müzesinden başladıklarını belirten Aral” Siirt bu güne kadar turizmde hak ettiği yeri almadı. Ancak bu gibi etkinliklerle hak ettiği yeri alacaktır. Bu ortak bir çabadır. Yazın başlangıcında sıcak bir dönemde  çalışmaya başladık. İnşallah sonbaharda da tekrar geleceğiz. Batmanda başladı yolculuğumuz. Tarihin bize on beş yıl öncesinden bıraktığı eserleri çok önemli değerleri tanımakla başladık. Bu eserler onların müzesinde koruma altındadırlar.” Dedi.

Dünyayı tanıtan bir insan olduğunu belirten Aral kendi memleketini tanıtmayı bir borç olarak gördüğünü ve çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Dicle Kalkanıma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Alanlıda yaptığı konuşmada bölgenin kalkınması için tarım ve turizm alanlarında çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti. Alanlı üç kalkınma ajansı ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile birlikte Mezopotamya Bölgesini  tanıtmaya yönelik top yekun  bir çalışma gerçekleştireceklerini belirtti.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu da konuşmasında  Siirt’in gerçekten Mezopotamya’nın gizemli bir kent olduğunu belirterek tarihi doğal ve kültürel değerlerini tespit etmek, fotoğraflamak ve bunları görselleştirmek amacıyla  etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Siirt’in kalkınması için turizmin çok önemli bir alan olduğunu belirten Vali Hacıbektaşoğlu  “Bunun içinde sahip olduğumuz bütün tarihi ve kültürel değerleri üretimimizi, yemeklerimizi değerlendirerek tanıtarak bütün Türkiye’den bütün dünyadan insanların gelmesini istiyoruz dedi.

 

Siirtin ürünleri ile doğal güzelliklerinden örnekler veren Vali Hacıbektaşoğlu bu çalışmaları sistemli hale getireceklerini belirterek “Bunu sistemli bir şekilde yapmak ve  bütün misafirlerimizi hangi mevsim ne zaman ve kaç kişi gelebilirse bunları layıkıyla misafir edebilmek ve tabii ki turizme katkısı ve alt yapısını oluşturmak bütün Türkiye ile bütün dünya ile paylaşmak için Siirt’te düzenlemiş olduğumuz Siirt 1. Foto Safari etkinliği bu çabaların bir başlangıç ayaklarından biridir. Bunu sürekli hale getirmek çok önemlidir. Bu tanıtım ve sahip olduğumuz değerleri sunmak çok önemlidir.  Özellikle şehir alt yapısının kent alt yapısını turizme hazır hale getirilmesini sağlıyor. Bunun için çok önemli çalışmalarımız var .Bu çalışmaların en önemli ayağı Botan milli parkıdır. Uzun dönem gelişme planı son aşamaya gelmiştir. Buradaki ön görülen bütün fonksiyonların orada spor gezi araştırma konaklama ihtiyaç görecek günübirlik amaçlı fonksiyonları bir an önce tamamlayıp hizmete sokmak en büyük hedeflerimizden bir tanesidir.” Dedi.

Konuşmaların ardından Vali Osman Hacıbektaşoğlu jüri üyelerine birer plaket takdim  etti. Törende son olarak mansiyon alan ve dereceye giren eserlerin sahipleri açıklandı. Jürinin yaptığı değerlendirmeye göre  Tarhan İrtem, Mehmet Şah Deniz ve  Mehmet Subaşının eserleri  ilk üç dereceyi paylaştı.

Mansiyon alan eserlerin sahipleri ise Orhan Kartal, Ahmet Denizer ve Mehmet Şah Deniz olarak belirlendi. Yarışmada dereceye giren eserlerin sahiplerine  ödülleri Vali Osman Hacıbektaşoğlu tarafından verildi ve protokol üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi. Birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin ve üçüncüye 1 bin TL ödül verildi.

Tören jüri tarafından sergilenmeye değer  görülen  36 eserden oluşan serginin gezilmesi ile son buldu.

Ödül  törenini ilin protokolü, bazı ilçe belediye başkanları  ile fotoğraf severler izledi.

 

Seni Gidi Kopyacı :)))