Güçlü haber kadrosu ile, en son ve güncel Siirt haberlerini, son dakika Siirt haberlerini bulabileceğiniz tarafsız Siirt haber sitesi. Siirt haber • Siirt Haberleri • Son dakika Siirt haberleri • En son Siirt Haberleri
Siirt haberleri son dakika,Yeni Siirt Haber,Siirt haber sitesi,Siirt,Yenisiirt,Yeni Siirt,Yeni Siirt Haber,
DOLAR
27,3006
EURO
28,8737
ALTIN
1.665,43
BIST
8.264,12

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, “Şal Şepik Kumaşı Üretimine Destek Vereceğiz”

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, “Şal Şepik Kumaşı Üretimine Destek Vereceğiz”
16 Ekim 2022 11:12 | Son Güncellenme: 16 Ekim 2022 11:27
1.151
A+
A-

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, şal şepik kumaşı üretimini destekleyeceklerini söyledi. Yaklaşık 50 yıllık bir aradan sonra bir kaç yıl önce Eruh Halk  Eğitim Merkezi tarafından üretimine başlanan şal şepik kumaşına olan ilgi artıyor. Daha önce Eruh ilçesini ziyaretlerinde şal şepik dokuması yapılan atölyeyi gezerek bilgi alan Vali Hacıbektaşoğlu İstanbul da düzenlenen Siirt Tanıtım Günlerinde Eruh standını ziyaretinde Eruh Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seyfettin Çelikle üretim konusunu görüştü ve üretimin arttırılması talimatını verdi.

Eşi Güney Hacıbektaşoğlu ile birlikte sergilenen kumaşı inceleyen ve HEM Müdürü Çelikten bilgi alan Vali Hacıbektaşoğlu “ Mezoptamyanın en eski el dokuması olan şal şepik kumaşının hem ekonomik ve hem de kültürel yönü bulunmaktadır. Bu nedenle bu kumaşın üretiminin arttırılması talimatını verdim. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada desteklemeye devam edeceğiz.” Dedi.

Vali Hacıbektaşoğlu kumaşın dokunmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.