Siirt’te Kavurucu Günler Başlıyor! Sam Sıcakları 9 Temmuz’da Geliyor

Siirtliler dikkat! Halk arasında “sam sıcakları” olarak bilinen yılın en sıcak dönemi 9 Temmuz Salı günü itibarıyla başlıyor. Yerel takvime göre 40 gün sürecek bu kavurucu günlerde hava sıcaklıklarının 40 dereceyi aşması bekleniyor.

Siirtliler dikkat! Halk arasında "sam sıcakları" olarak bilinen yılın en

Geleneksel olarak yaz mevsiminin en sıcak günleri olarak kabul edilen bu dönem, bölge halkı tarafından “san günleri” olarak da adlandırılıyor. Özellikle gündüz saatlerinde gölgede bile 40 dereceyi bulacak olan sıcaklıklar, yaşamı olumsuz etkileyebilirken, tarım açısından da önemli bir süreci işaret ediyor.

Uzmanlar, bu dönemde özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanların güneş altında uzun süre kalmamaları gerektiğini vurgularken, bol sıvı tüketimi ve serin ortamlarda bulunulması tavsiye ediliyor.

Öte yandan, bu sıcakların başta üzüm ve fıstık olmak üzere pek çok meyvenin olgunlaşmasına katkı sağladığına inanılıyor. Siirt’in meşhur ürünlerinden olan fıstık ve üzümde verimli bir sezon beklentisi ise üreticilerin yüzünü güldürüyor.

Seni Gidi Kopyacı :)))